top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLiefdevooroutdoor.com

Mama Mia!


Mama mia!

Van deze foto word ik wel blij... wat is spaghetti toch lekker en zeker als je het kunt eten in het land waar het van oorsprong vandaan komt.

Ik kan het wel elke dag eten.

En ja, het is bijna weer zover dat ik het elke dag kan eten in het land van oorsprong want begin april vertrek ik weer voor een maandje of 3-4 naar Lago di Garda ofwel; het Gardameer in Noord-Italië.

En nee, het is geen vakantie. Ik ga er weer heen voor het werk. Na de afgelopen twee zomerseizoenen in Frankrijk te hebben gewerkt is het wel weer tijd om mijn behoefte aan Italië, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten, te bevredigen.

Ik ga deze keer werken op een kleinere en gemoedelijke camping aan de zuid-oostzijde van het meer, vlakbij het plaatsje Lasize.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie of de mensen die me met een bezoekje willen verrassen ;-), hier is de link: https://www.roan.nl/camping/italie/gardameer/camping-lido

Deze keer ga ik de verantwoordelijkheid voor een flink aantal accomodaties krijgen. En het zijn tot mijn grote vreugde weer eens tenten, 22 glampingtenten.

Wat heerlijk om de Italiaanse taal weer te gaan spreken, nieuwe plekken te verkennen, gasten met allerlei nationaliteiten te ontvangen, van het mooie weer te genieten, de hele dag buiten te kunnen zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en helemaal verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen toko.

En over talen gesproken.... het is niet het Italiaans wat het belangrijkste is in mijn werk maar het Duits. Daar werd ik wel weer even door verrast.

Deze regio in Italië trekt zoveel Duitsers aan dat dat ook de meest vertegenwoordigde nationaliteit zal zijn van mijn gasten.

En laat ik nu net niet zo goed zijn in Duits.

Engels, Frans, Italiaans, Belgisch... daar komt ik wel uit maar Duits.... Ik klink in het Duits net zo als Louis van Gaal in het Engels!

Dus.... ik weet wat mij te doen staat en dat is Duits leren en daar ben ik alvast maar mee begonnen.

Ik werk op dit moment bij een hele leuke organisatie in Delft (ik doe productiewerk in de gehoorbescherming) en tijdens mijn dagelijkse rit naar en van Delft luister ik een CD met Duitse lessen. Het is leuk, leerzaam, de tijd gaat snel en mijn enorme file-frustratie is weg want ik word afgeleid door 'die Arbeit, der Stadt, Heinz, das Frühstuck en Donnerstag, Freitag usw'.

En ik moet zeggen dat ik in korte tijd al heel veel heb geleerd. In een ver verleden op de middelbare school heb ik twee jaar Duitse les gehad dus het zat wel ergens in de hersenpan opgeslagen en die kennis ben ik nu aan het opfrissen zodat ik straks al mijn gasten in hun eigen taal kan ontvangen.

Een hele leuke nieuwe uitdaging!

Ik houd jullie, als jullie het leuk vinden, op de hoogte!


Arrivederci!!!!!58 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Live interview bij RAZO Radio in Delft

Vandaag de kans gekregen om tijdens een radio-interview bij RAZO Zorgradio Delft uitleg te geven over wat Natuurcoaching kan betekenen bij o.a. burnout(preventie), moeilijke keuzes maken en een leuker

2 Comments


Erna Ketel
Erna Ketel
Feb 25, 2022

Goed bezig Marion! Fijn dat je altijd op zoek gaat naar werkzaamheden die je leuk vindt! Ik blijf je volgen hoor......

Like
Liefdevooroutdoor.com
Liefdevooroutdoor.com
Feb 25, 2022
Replying to

Hoi Erna, leuk! Ik volg jouw avonturen ook 😊

Like
bottom of page