top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLiefdevooroutdoor.com

Mijn eerste blog!

Datgene dat ik al heel erg lang van plan was, is nu eindelijk begonnen. Ik ga verhalen schrijven over mijn liefde voor buiten. Dit is de allereerste!

Ik begin mijn verhaal aan de hand van een foto waar ik blij op sta en waar ik blij van word.

Deze foto is in oktober vorig jaar genomen op Lanzarote. Ik was toen net een paar dagen terug uit Italië waar ik de hele zomer als campinghost had gewerkt en ik vond dat ik wel een vakantie had verdiend. Het was niet altijd makkelijk geweest in Italië en ik was toe aan week plezier maken met een groep (onbekende) gelijkgestemden. Dat kon bij Estivant reizen en dat kon op Lanzarote!

Zodoende hoefde ik mijn koffer niet helemaal uit te pakken en zat ik in korte tijd voor de tweede keer in het vliegtuig.

Op deze foto straal ik blijdschap uit en weet je waarom ik blij was? Ik had plezier met de reisgenoten, het eiland was prachtig en ik was de hele dag buiten.

We hebben van alles ondernomen op het eiland; een jeepsafari met Grazy Peter (een begrip op het eiland), een hike naar een vulkaankrater, een kamelenrit door de woestijn (aanrader! Wat een heerlijke dieren), een geweldige boottocht rondom het iets noordelijker gelegen eiland 'La Graziosa' waarbij we konden kanoën en snorkelen (ik heb nog nooit zoveel vissen gezien) en een tour door het nationale park van Lanzarote: Timanfaya.

Waar ik vooral mijn ogen heb uitgekeken is het museum Jameos del Agua, gecreëerd door Cesar Manrique, een kunstenaar die in de jaren 60 en daarna de uitstraling van het eiland grotendeels heeft bepaald. Hij was een invloedrijke local en hij bepaalde in die tijd dat de huizen wit werden en blauwe of groene kozijnen kregen en niet hoger dan vier meter werden.

Het museum is van zijn hand en ik waande me in de jaren 60. Veel wit, hout, rond en lieflijk! Ik raad je een bezoek aan, mocht je ooit op Lanzarote komen.

Het Canarische eiland staat bekend om het vulkanisme en zodoende is het landschap bijna zwart, groeit er niet veel en in combinatie met al die witte huizen ontstaat een sprookjeslandschap.

Omdat er nog zo ontzettend veel andere (ei)landen te ontdekken zijn zal ik in ieder geval niet binnenkort weer op Lanzarote belanden. Er staat nog wel wat op het verlanglijstje namelijk... Bali, Schotland, Patagonië, Griekenland en voor de derde keer het land waar ik echt aan verslaafd ben, Nieuw Zeeland!

Over Nieuw Zeeland later meer!

84 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Live interview bij RAZO Radio in Delft

Vandaag de kans gekregen om tijdens een radio-interview bij RAZO Zorgradio Delft uitleg te geven over wat Natuurcoaching kan betekenen bij o.a. burnout(preventie), moeilijke keuzes maken en een leuker

2 Comments


e.ketel
May 25, 2020

Wat leuk Marion en dat juist jouw eerst blog over onze vakantie op Lanzarote gaat!!!

Like

mcmm
May 24, 2020

Fantastisch. Ik ga je blogs volgen. Je bent ook zo’n kei en zo energiek.

Like
bottom of page