top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLiefdevooroutdoor.com

Over wandelen, droog brood, werken, boksen en studeren

Het jaar 2021 is alweer bijna ten einde. En als ik mijn gedachten er zo eens overheen laat gaan, is het een prima jaar geweest.

Natuurlijk waren er problemen en tegenslagen, en was er ook- en dat geldt voor iedereen- Covid.

En toch kijk ik terug met een positief gevoel.

Er was nog van alles mogelijk ondanks de periodes met lockdowns en avondklok; ik heb me een slag in de rondte gewandeld, gewoon gewerkt-zelfs ook in Zuid-Frankrijk én de opleiding tot Natuurcoach kunnen starten.


Over werken gesproken. Het is gelukt om werk te vinden nadat ik uit Frankrijk kwam maar het was ditmaal wat lastiger dan anders.

Ik had ook afgelopen najaar wel wat noten op de zang. Ik wilde genoeg tijd overhouden om mijn opleiding te kunnen volgen en alle opdrachten, intervisie en oefensessies te kunnen doen. Ik heb me dus moeten beperken tot drie dagen werken per week en dat willen de meeste werkgevers niet. Ze willen fulltimers!

Het was soms zo 'bont' dat de potentiële werkgever er voor koos om mij niet in huren omdat ik parttime wilde werken, terwijl hij geen andere gegadigden had. En of ik wel een seintje wilde geven als ik iemand wist die wel fulltime voor hem kon werken....


En toch ben ik doorgegaan met mijn zoektocht en uiteindelijk ben ik in een tijdelijke opdracht terechtgekomen. Deze is deze week geeïndigd en de volgende komt er alweer aan. Als het eenmaal loopt, blijft dat wiel wel draaien.

En zo niet, ga ik gewoon met wat minder proberen rond te komen. Ik kan altijd nog droog brood gaan eten ;-).


Over droog brood gesproken; ik heb in november een nieuwe C.V.-ketel gekregen. Wat een feest!

Ik was in de veronderstelling dat ik dan nog zuiniger kon gaan stoken want de oude ketel bleek al 18 jaar oud. Dat kan alleen maar beter toch?

Niets is minder waar! Begin december kreeg ik van mijn gas/energieleverancier een melding dat ik wel erg veel gas had verbruikt in de maand november.

Ik had ook kort na de installatie van de C.V.-ketel een storing gemeld omdat de radiotoren, ondanks een thermostaat op 13 graden, warmte afgaven. De monteur was gekomen en hoorde mijn verhaal aan. "Oh, mevrouwtje, das een kwestie van een schakelaartje omzetten. Dan is het weer gepiept".

Nee dus, want het probleem bleef bestaan en uiteindelijk bleek dat de draadjes van de thermostaat verkeerd aangesloten waren.

Dus.... gasrekening was sky high en nu zit ik toch nog aan het droge brood XD.


En nu zit ik dan toch een beetje te klagen, terwijl ik zo positief was begonnen met de eerste zin.

Dat ga ik eens gauw even goedmaken.

De opleiding tot Natuurcoach vind ik zo ontzettend leuk en ik maak zulke mooie dingen mee! Hele fijne coachingssessies aan mensen mogen geven, allemaal in de buitenlucht, in de mooiste natuurgebieden (ik ben op een landgoed in Woerden geweest, het Amsterdams Duinwaterleidinggebied, het Mastbos in Breda, het Staelduinse bos en de bossen bij Bergen op Zoom).

De sessies verlopen soms met een lach, soms met een traan en er komen iedere keer hele mooie inzichten naar boven.

Ik mag anderen helpen op de mooiste plekken. Ik ben zo blij dat ik dit mag doen!


Een ander positief onderwerp is dat ik een ontzettend fijne, laagdrempelige boksschool heb gevonden. Ik krijg les van een enthousiaste, kritische boksleraar. De juiste techniek wordt mij op een fijne manier aangeleerd en ik ben met plezier twee uur achter elkaar aan het trainen. Na een paar jaar kickbokstraining dacht ik dat ik ook wel kon boksen maar niets is minder waar. Het draait bij het boksen om souplesse en techniek en daarin heb ik nog wel wat te leren..... Wandelen en hardlopen dragen daar niet aan bij.

We zitten nu even in lockdown maar in januari komt dat vast wel weer goed.


Nog iets leuks: ik heb dit jaar iets nieuws ontdekt. In maart dit jaar had ik er al van geproefd: een ijsbad, en afgelopen weekend ben ik tijdens een run van vijf kilometer in de zee gedoken. Wat een ervaring! Het was 10 graden! Het leek daarna wel of ik vloog over het strand, ondanks het zand in mijn schoenen, broek en haar! Koud water geeft een ongelooflijke boost en men zegt dat het heel gezond voor je is. Ik denk wel dat het verstandig is dat je het niet in je eentje doet want de zee is heftig sterk en dat je zorgt dat je goed opgewarmd bent als je erin gaat.

Dit is voor herhaling vatbaar!

En achteraf blijf je nagloeien.... hoeft de C.V. ook niet meer zo hoog ;-)43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Live interview bij RAZO Radio in Delft

Vandaag de kans gekregen om tijdens een radio-interview bij RAZO Zorgradio Delft uitleg te geven over wat Natuurcoaching kan betekenen bij o.a. burnout(preventie), moeilijke keuzes maken en een leuker

Comentários


bottom of page